Joop van Beek - Welkom in de wereld van het Ultra-fietsen!

48 - De kriebels

Bij het typen van de vorige column, column 47 sneeuw en de fiets, realiseerde ik mij hoe lang het al weer geleden was dat  ern een column was verschenen. Ergo de site was bijgewerkt. Het is al bijna twee maanden geleden.

Het was ook wel wat verwarrend om te merken dat je niet meer bij je site kunt komen. Vorig jaar was dat ook al het geval geweest aan het eind van het jaar. Dat kwam toen omdat ik gehost werd via een ander website en waanneer die stopt stop jij ook automatisch.

Laatst aangepast (woensdag 23 december 2009 14:44)

Lees meer...

 

47 - Sneeuw en fietsen

De laatste dagen ben ik mij er goed van bewust geworden hoe ik het afgelopen jaar geluk heb gehad met de weersomstandigheden. In de periode dat het voor mij zo belangrijk was om mijn basisconditie op peil te houden, heb ik maar weinig dagen niet van de fiets gebruik kunnen maken om naar mijn werk te fietsen.

Nu, aan het eind van dit jaar heb ik al meer dagen met de trein moeten gaan dan in het begin van het jaar. Dan denk je misschien, ‘Dat maakt niet zo veel uit, je gaat het toch rustiger aandoen’. En dat klopt in zoverre ware het niet …….

En ja hoor, de kriebels zijn er al weer. Wanneer je de kalenders voor het komende jaar onder ogen krijgt en daarin zo veel mooie tochten ziet staan, dan is het niet zo moeilijk om toch maar lekker door te gaan. Wel heb ik mij voorgenomen om mij dit jaar niet te laten leiden tot het leveren van een prestatie op tijd. Eén uitzondering daar gelaten, maar ja uitzonderingen bevestigen de regel.

Het is wel prima dat deze dagen de koude zo toegeslagen heeft dat zelfs zonder de sneeuw voor mij het fietsen naar het werk niet aan de orde zou zijn geweest. Zo rond het vriespunt moet ik voorlopig maar laten schieten, langer dan een half uur, drie kwartier moet het tegenwoordig niet meer duren. Daarna wordt het pijnlijk, vooral bij thuiskomst.

Laatst aangepast (zaterdag 26 december 2009 15:36)

Lees meer...

 

46 - Topsporter

De laatste weken heb ik niet alleen veel gelukwensen ontvangen uit Nederland. Ook uit verschillende landen hebben veel bekenden mij een gelukwens toegestuurd. Dat doet je toch wel goed wanneer coryfeeën zoals Mario Amann (WK Mountainbiken) uit Oostenrijk, Rudy van Bork uit Vietnam (Guinness World Record duursteppen), Lazar Vladislavov ultrafietser uit Bulgarije, en uit eigen land Jan Maarten Heideman en Maria Sterk van de DSB schaats marathonploeg, Maas van Beek (geen familie :-))(werelduurrecord achter derny) en Wout Mensink, de hardloper uit Nunspeet respect en waardering hebben voor je sportprestatie.

Laatst aangepast (vrijdag 11 december 2009 12:13)

Lees meer...

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
De nieuwe website vind ik