Joop van Beek - Welkom in de wereld van het Ultra-fietsen!

45 - Is dit rechtvaardig?

Doping moet bestreden worden. Daar ben ik voorstander van. Ik baal er altijd weer van wanneer ik met veel plezier en bewondering naar een sportprestatie heb gekeken om achteraf te moeten constateren dat ik voor de mal ben gehouden. Toch komt het nog steeds met regelmaat voor, ook ondanks de toch best wel strenge straffen. Naast de straffen van één of twee jaar is er toch ook voor de bewuste sporter de hoon.

Lees meer...

 

44 - Wereldwonder

Zondagavond zag ik op www.Wielerland nog even een kort bericht over de Grand Prix des Nations. Wat mij in dat bericht interesseerde was de winnares bij de dames. Vanochtend AD Sportwereld bekeken omdat ik toch wel onder de indruk was van de prestatie die geleverd was.

Hieronder volgt het bericht:

Lees meer...

 

Toch nog winnaar?

Vandaag staat de media weer bol over dopingzondaar Thomas Dekker. Eens gezien als de wielrenner die Nederland bij de profs weer aan de overwinningen kon helpen. Een exponent van de nieuwe lichting, vaandeldrager van het opleidingteam van de Rabobank. Nu als dopingzondaar verguisd, zie de vele negatieve reacties die de artikelen op de sites oproepen.  Na al zijn vurige ontkenningen bij het bericht kort voor de Tour de France, dat hij in 2007 op dopinggebruik (epo) was betrapt, kwam nu de ontknoping. Ook bij het vaststellen van dopinggebruik bij de controle van de B-staal is opeens bij Thomas Dekker het besef doorgedrongen om toch maar toe te geven dat hij heeft gebruikt. Gemanipuleerd is in deze beter, maar feit is wel dat hij de wielerliefhebbers in het ooitje heeft genomen.

Laatst aangepast (woensdag 23 december 2009 14:38)

Lees meer...

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
De nieuwe website vind ik