10 Ronde van Noord-Holland

Voorbij zaterdag was het een bijzonder zware en natte 40e Ronde van Noord-Holland

Mocht je nu medelijden met mij hebben dat ik deze zware rit heb doorstaan, dan kan ik je gelijk gerust stellen. Ik heb warm en droog gezeten. Voor deze toertocht zat ik nu eens niet op de fiets, maar in een stoel in de kantine bij de wielerbaan in Alkmaar. Als vrijwilliger bij Le Champion had ik de taak om een startstempel te geven en de inschrijvingskaart in te nemen. Een taak die tot aan half elf een behoorlijke drukke taak was. Dan kwam het toch weer goed uit dat het zulk slecht weer was, want men had niet zo'n haast om weg te komen. Dus duwen en trekken bij de tafel was er deze keer niet bij.

Het was slecht weer. Dat bleek vooral toen de eerste renners vanuit Oostzaan kwamen die hier hun tussenstempel kwamen halen. Het duurde niet heel lang of er lag een plas water over de vloer van de kantine. Toch waren de verhalen heel verschillend. Sommigen hadden continu in de regen gereden, anderen daarentegen hadden een enkel buitje gehad. Wat de drukte betreft heb ik het vermoeden dat het ondanks het slechte weer toch een goed evenement voor Le Champion is geweest. Zelf heb ik er een goed gevoel aan overgehouden.

Wij hadden op vrijdagavond al de camper op de parkeerplaats bij de wielerbaan gezet. Zodat ik 's morgens al om half zes kon aantreden om met hekken te gaan sjouwen. Men had de tijd wel heel ruim genomen om te beginnen want vanaf een uur of zes was het eigenlijk alleen nog maar wachten totdat de tocht zou beginnen. En dat was pas om zeven uur. Wijze les voor de volgende keer.

De bedoeling was dat wij na afloop naar Beverwijk zouden fietsen om familie te gaan bezoeken en dat hebben wij ook gedaan. Maar na een goede kilometer zijn wij vanwege de regen weer omgekeerd en terug naar de camper gefietst. Voor de volgende nacht hadden wij een campingplek gereserveerd in Egmond aan de Hoef en wij wilden deze annuleren en terug naar huis rijden. Telefonisch was de camping niet bereikbaar waarop wij besloten dan er maar langs te rijden en te melden dat wij annuleerden.

Toen de eigenaar bij het oprijden van de camping naar ons toe kwam zeiden wij dat ook tegen hem. Waarop deze antwoordde dat wij, vanwege dat het nu weer droog was, het ook konden aan kijken. Eventueel eerst konden gaan fietsen en alsdan nog de beslissing nemen. Dit voorstel namen wij aan en dat is maar goed ook. Zaterdagmiddag hebben wij nog een hele mooie, met veel wind tegen, fietstocht gemaakt waarbij slechts een kleine bui ons deel werd. Op zondag hebben wij een nog mooiere, zeker wat het weer betreft, fietstocht gemaakt en later zelfs nog door de hoogste duinen van Nederland gewandeld. Zo zie je maar weer, je moet je niet te snel door het weer laten afschrikken.