Rocky Mountain 1200

Een blik op wat komen gaat

Vanaf zondagavond 22 juli om 22.00 uur ( in Nederland is het dan inmiddels al maandagochtend) zal ik beginnen aan een voor mij wel onbekende en uitdagende tocht. Een 1200 kilometerbrevet in Canada en wel in de Rocky Mountains. In onderstaande route beschrijving en hoogteprofiel kun je enigzins zien wat dit op papier voorstelt.Voorbijgaande week heb ik voor wat betreft de conditie de puntjes op de i gezet. In een week heb ik de 600 van Merselo en de 400 van Boekelo gereden. Bij beide tochten heb ik het naar behoren gedaan. Hoewel ik goed kan vernemen dat ik niet meer de snelheid en conditie van enkele jaren geleden heb, ben ik met mijn conditie wel tevreden. De voorbereiding is op een andere, wat meer relaxte manier verlopen. De ambitie om dit tot een goed einde te brengen is er nog steeds, de ambitie om een scherpe tijd neer te zetten is afwezig.
Wel wil ik hier van proberen te genieten. De foto's van vorige deelnemers aan de RM 1200 hebben zo veel in mij los gemaakt dat ik hoop hier op dezelfde manier van te genieten.Beren in de berm :-)

Nog wat info. De tocht kan gereden worden in 84 en 90 uur. Vanwege het vele klimwerk en het toch wel onbekende karakter heb ik mij voor de 90 uur ingeschreven. Er is een limiet van 125 renners en je moet je vooraf wel gekwalificeerd hebben.  Er rijden volgens mijn informatie 35 rijders in de 84-uurs groep. Deze starten zes uur na ons. Er gaan 11 nationaliteiten van start waaronder vier Nederlanders.
Op het hoogteprofiel kun je zien dat er vijf toppen zijn boven de 1.000 meter, waaronder twee boven de 2.000 meter. Vooral de Sunwapta Pass lijkt mij een loeder. Deze begint op net 1.000 meter en gaat dan in één stuk omhoog waarbij vooral het laatste gedeelte behoorlijk steil lijkt. Maar ook de hoogste top de Bowsummit lijkt mij behoorlijk steil, evenals de laatste de Rogers Pass. En daarbij dan nog alle andere bulten maakt dat dit op papier een behoorlijk lastige tocht lijkt te worden.

Via sms of mail zal ik Ad op de hoogte houden en Ad zal dit in eigen stijl vertalen naar een stukje op deze site. Na de tocht en onze rondtrek met de camper door Canada zal ik hier een verslag maken met hopelijk mooie foto's.

Wil je meer weten over dit brevet dan kun je dit vinden via deze link http://www.randonneurs.bc.ca/rockymountain1200/

route rm1200

 

hp rm 1200 

Laatst aangepast (vrijdag 21 september 2012 21:08)