Helaas

Zojuist een mail van Joop zelf ontvangen, terwijl hij nog had moeten fietsen. Wat betekent dat? Hallo allemaal,

Een berichtje van mij is eigenlijk geen goed teken. Het houdt in dat ik ben afgestapt. Alhoewel ik heel goed fietste zijn de weersomstandigheden mij de baas geworden. Op het traject naar Jasper heb ik in de stromende regen 5 lekke banden gehad en vooral de laatste deed mij de das om. Ik had geen reservebandjes meer en had te koude handen om de band te kunnen plakken. Het was inmiddels donker en ik was net een bord gepasseerd waarop stond dat men niet uit de auto mocht komen de volgende 12 kilometer, daar de beren daar gevaarlijk waren. Daar stond ik met mijn fiets.

De vrachtauto's raasden voorbij en ik werd kouder en kouder. Ik ben gaan lopen en heb uiteindelijk ongeveer 10 kilometer gelopen voordat er een auto stopte en mij mee nam. Deze heeft mij in Jasper afgeleverd bij de controle en inmiddels had ik een fikse onderkoeling. Ik kon niet meer zelf goed lopen en ze hebben mij naar de slaapzaal moeten ondersteunen. Na vier uur geslapen te hebben in mijn natte kleding heb ik geprobeerd hoe mijn zintuigen waren.

Ik had nog amper twee uur over om in de tijd te blijven, maar het lukte mij pas na drie keer om mijn accu van de lamp vast te pakken. Dit deed mij besluiten om te stoppen, ik vond het niet verantwoord om zo weer de regen in te gaan. Er werd voor de komende 24 uur nog veel regen, donderbuien en tegen de avond hagel voorspeld.
Met de Greyhoundbus terug naar Kamloops en vervolgens hebben we toch nog een avontuur beleefd. Hoog in de bergen (300 mtr.) heb ik bij judge Richard gedoucht en hebben Ada en ik nog een gezellige avond doorgebracht met pizza en andere lekker hapjes. Vooral de muffins. De rechter had zijn huis opengesteld voor de afstappers zodat deze zich konden douchen. In een prachtig huis met een mooie tuin. We hoorden in de verte de kyoto's huiilen. Mij motivatie om te stoppen kwam ook doordat ik 's ochtend al een blackout had gehad waardoor mijn lampje voor even was uitgegaan. dit bleek te komen door zouttekort en nadat ik een pil had ingenomen en even had gewacht kon ik weer verder en heb vervolgens eigenlijk lekker gefietst. als je van lekker kunt spreken wanneer de vrachtauto' s langs je heen razen (volgas) en je telkens nog een extra douche bezorgen.
De tocht ging helemaal over de Highway en dan moesten wij als het ware op de vluchtstrook rijden en die was vooral op bruggen soms heel smal of er helemaal niet Nu zitten we in de bieb, moeten wachten op de fiets en de bagdrop en dan kunnen we onze vakantie vervolgen. Inmiddels is het wel weer mooi geworden, zonnig en heet en oh ja, ik heb ook al een beer gezien onderweg!
Trouwens, vanochtend is ook de eerste rijder al binnengekomen, net binnen de 53 uur!! En hij zat erbij of hij nog moest beginnen. Een fiets van 25 jaar oud, stalen frame en voor maar twee bladen. 53 en 39! en achter acht tandwielen waarvan de kleinste zo te zien maar 25 was. Het zal nog wel even duren voor de volgende binnen komt. Dit vind ik echt een gigantische prestatie. Mocht iemand nog wat willen antwoorden, we zitten hier nog tot morgenavond. en komen dan nog wel even de bieb in.

groetjes Ada en Joop