LTD 3

Dan kan het nu gaan beginnen.

Donderdagochtend is de afreis naar Gilze Rijen. Ik haal Henk Jan op en Loes wordt door haar schoonvader gebracht. Uitgezwaaid rijden we met de camper en bus richting Chris waar de nodige boodschappen worden ingeladen en dan richting Harderwijk om Peter met reservemateriaal en gereedschap op te pikken. Aangekomen in Gilze Rijen is het eerst even de ogen uitkijken. Er staat toch wel een wagenpark aan campers en busjes. En de bestickering van die wagens ziet er gelikt uit.
Een nummer met de naam van de renner en het land erop. Zou dat er ook voor mij zijn?

Al gauw is Ad er ook en is het team op dat moment compleet. We melden ons bij de organisatie en vanaf dat moment draaien we mee in het spul. Eerst maar even inschrijven in het hotel en de kamers bekijken. Daarna gaan we een bakje koffie drinken in het restaurant en zien we op gegeven moment ook Ad Huizer. Ad is een collega van mij bij Agis en een wielersupporter in hart en nieren. Hij houdt een aantal websites bij over het vrouwenwielrennen en van een tweetal profs. Ad heeft zich bereid verklaard om als tussenpersoon richting sponsoren en pers te fungeren. Zo is het team nu ook nog met een echte PR-functionaris uitgerust. Deze avond is er een rennersbuffet en zal het geheel wat officieel worden geopend. Persbijeenkomst, rennersvoorstelling, etc.
Tijdens het buffet zit het team er in dezelfde outfit bij en wij steken niet ongunstig af bij andere teams.

Na een korte toespraak kunnen we aanvallen. We laten het ons goed smaken want er zitten best lekkere dingen bij al mist vooral Peter wel zijn Van der Valk appelmoes met kers. Aan het einde van het buffet worden een aantal van de buitenlandse renners voor het voetlicht gehaald en als laatste (de organisatie vergat ons bijna) mogen Maarten Klijnstra (de andere Nederlandse solorijder) en ik ook nog even opdraven. En om het spannend te houden wordt er ook nog verteld dat op vrijdag SBS6 tv-opnamen komt maken.

De andere ochtend bij het ontbijt tref ik Peter Schellekens van Sponser Sport Food die mij nog speciaal een doos met Energy Liquids brengt. Deze moeten mij in de zwaarste momenten er doorheen loodsen. Later vrolijken we de voertuigen nog verder op met eigen stickers en stickers van de organisatie en vind ’s middags de controle plaats van voertuigen en fiets.

alt

alt

Inmiddels blijkt dat een groot aantal banden, die ik pas enkele dagen in huis heb, een verkeerde maar heeft. Dus gauw naar huis gebeld of Leon nog wat banden mee wil nemen en gelijk ook maar een fietspomp. Deze was ook vergeten om mee te nemen. En, om de stress alle ruimte te geven, doet de voorverlichting het opeens niet meer. Alles wordt gecontroleerd, lampjes, draad, bevestiging, etc. Maar ze komen er niet uit. Dan is het de ene oplossing, dan het ander. Te langen leste ga ik maar op de fiets naar een fietsenmaker in Gilze en koop een nieuwe voorlamp. Is het probleem ten minste opgelost. Inmiddels is ook Hans Kraayvanger van Huis & Hypotheek gearriveerd. Hans zal als hoofdsponsor mij uitzwaaien en ik vind het klasse van hem dat hij hier zo veel tijd voor uit heeft getrokken.

Het is inmiddels tijd om naar de crewmeeting te gaan waar de laatste berichten zullen worden doorgegeven. Hans gaat ook mee en ook John Loogman, die op voordracht van de organisatie de vorige avond als zesde man aan het team is toegevoegd. Op de meting wordt verteld dat het GPS-systeem waar wij op gehoopt hadden niet zal worden gebruikt maar dat de organisatie de gehele route heeft uitgepijld. Dan is een opwekkende mededeling. Dat verkleint het risico van verkeerd rijden maar is daarentegen wel een hele klus voor de organisatie. Ik heb het niet allemaal onthouden maar ook nu wordt nog eens bevestigd dat SBS6 TV-opnamen zal maken. Eenmaal buiten gaan er meerdere mensen bellen met SBS6 om te horen wanneer deze opnamen zullen worden uitgezonden.
Maar al snel wordt duidelijk dat men bij SBS6 nergens van weet en er geen uitzending zal zijn.

Dan is het op gegeven moment tijd om naar de startstreep te gaan. Renners zullen worden voorgesteld en geïnterviewd en foto’s gemaakt. De teams zijn ook allemaal present en zullen ons in het geneutraliseerde gedeelte uitgeleide doen. Het interview wordt gedaan door Hans Kooij en het is leuk om te horen dat hij mij kent als voorzitter van De IJsselstreek. Na alle plichtplegingen nog even een foto met Maarten en de volledige Profile-ploeg. Daar hoor ik ook dat bij dat team aan renner en begeleiders ook drie Puttenaren zijn verbonden. Dit doet mijn hart als ex-Puttenaar natuurlijk erg goed. En was ik nog niet gemotiveerd dan nu zeker.

Op naar de start!

alt

alt

 

Laatst aangepast (donderdag 18 oktober 2012 19:45)