21 Beste wensen en

Voor 2013 wens ik een ieder een fijn, gelukkig, gezond en bovenal sportief 2013 toe.

De lezers van deze site zullen niet zo veel moeite hebben met de sportiviteit. Ik hoop dat deze elders in de wielersport ook weer het echte uitgangspunt van de sport zal zijn. Het is een roerig jaar geweest, vooral het laatste half jaar. Eigenlijk zou je daar verschoond van willen blijven. Aan de ene kant is het waarschijnlijk wel goed dat er op deze manier een hopelijk einde aan de doping zal komen.

Aan de andere kant in een zo groot dopingcircus blijft het voor mij moeilijk om in alles slechts één dader te zien. De schrapping van titels en behaalde overwinningen komen dan ook nog steeds wrang aan.

Wat de Nederlandse beerput betreft. Laat deze maar gesloten blijven. Wat levert het nog op? Dan komt er zo dadelijk een enkele renner aan de schandpaal en de rest komt er mee weg. Ik heb het idee dat de huidige generatie toch wel enigzins beducht is voor de schande die hen treft wanneer uitkomt of zij doping hebben gebruikt. Hopelijk is dit afschrikwekkend genoeg. Dan een streeep onder het verleden en op naar de toekomst.

Wat mijzelf betreft, voor volgend jaar heb ik een trektocht met de fiets op de agenda staan en of daar nog een 1200 bij past blijft nog een vraag. Op dit ogenblik twijfel ik tussen de 1200 in Bulgarije en de, voor mij nieuwe, drielandentocht in Scandinavië.
Ik heb er in ieder geval weer veel zin in!


http://i.123g.us/c/ejan_ny_inspirational/th/121160_th.gif


Laatst aangepast (donderdag 03 januari 2013 20:46)