03 Nog één keer genieten van Lance?

Met spanning kijk ik uit naar dondernacht, de uitzending van Oprah Winfrey

Het zal er wel op uitdraaien dat ik later de uitzending zie, maar toch. Er is nu al veel aandacht voor. Meningen worden verkondigd, met sommigen ben je het eens, met anderen totaal niet. ik vind het zelf heel moeilijk om te bepalen hoe ik hier insta. Is alles waar? Je kunt natuurlijk niet om zo veel getuigenissen heen. Maar is dan al die mooie sport die ons voor geschoteld is geweest alleen maar toneelspel geweest. Zijn wij al die jaren, jaar in, jaar uit beduveld geweest. In De Wereld draait Door werd vanavond gezegd: "Van de wielersport staat altijd vantevoren vast wie er gaat winnen".

ou zo'n opmerkling gaat mij toch te ver. Dat geloof ik niet. Van de periode dat ik zelf nog wedstrijden fietste weet ik wel dat er altijd verschillende kampen waren die de dienst uitmaakten. Een streekrenner werd wel vaak de overwinning gegund. Maar fietsen moest hij er voor. Een enkele keer maakte je ook wel eens mee dat er dwars door een combine heen werd gefietst, en dan waren niet altijd de rapen gaar. Vaak was er ook best wel respect voor zo'n overwinning, behalve wanneer er een afspraak was geschonden.

Ik blijf ook nu nog steeds met vraagtekens zitten. Het is veel omvangrijker en grootser dan ik in mijn stoutste dromen had durven denken. En ik merk dat ik best wil dat er en streep doorheen wordt gezet en vanaf nu er een mooie schone wielersport als kijkspel wordt opgevoerd. Bestrijkt het dopinggebruik echt de hele periode van zijn wielerloopbaan. Zijn alle mooie overwinningen er één met een luchtje?
Inmiddesl blijkt al uit publicaties dat er heel wat gezegd wordt tijdens de uitzending. Zoveel dat het interview zelfs in twee gedeelten wordt uitgezonden.

Ik ben heel benieuwd naar de vragen en uiteraard van de antwoorden. De krant The Sunday Times heeft zelfs in een Amerikaanse krant, de The Chicago Tribune een advertentie gezet waarin een aantal vragen worden voorgesteld om door Ophra Winfrey te kunnen worden gesteld. Vragen als "Hoe kun je dit doen na herstel van kanker?" tot "Ben je van plan al je prijzengeld terug te betalen?" Genoeg onderwerpen.

Nog even geduld en dan barst de media weer los!

 

 

 

Laatst aangepast (donderdag 17 januari 2013 10:32)