Tips

Met enige regelmaat zal ik op deze pagina enkele tips neerzetten die het fietsen veraangenamen of net het stukje kennis brengt dat je graag wilde weten. De tip zal hoofdzakelijk slaan op het toerfietsen.
Wil je iets vragen omtrent het racefietsen, of heb je een vraag over een bepaald onderwerp, stuur deze in en ik zal het antwoord op deze pagina als tip toevoegen, wanneer het toerfietsen betreft. In het andere geval krijg je het antwoord per mail.Je vraag kun je stellen via het contactformulier of mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Tip 3
- In principe is het voor een toerfietser niet noodzakelijk om gebruik te maken van voedingssupplementen of sportdrank. Er kan prima worden volstaan met gewoon kraanwater, eventueel aangevuld met een scheutje citroen of thee voor de smaak. Een krentenbol en babaan  is ook prima om de hongerklop te voorkomen. Voor langere afstanden en dan denk ik voor de torertochten boven de 150 km. kan het helpen om energierepen/of drnk mee te nemen. Alhoewel bij de meeste toertochten onderweg ook genoeg aangevuld kan worden.

Tip 2
- In dwe voorbeeidsingsfase van een nieuw wielerseizoenn is het goed om voornamelijk op souplesse te trainen. Dat wil zeggen op een licht verzet rijden. De kracht komt in de loop van het seizoen wel en dan is het prima om daar extra aandacht te schenkenb!

Tip 1
- Let bij het kopen van een fiets op dat deze goed wordt afgesteld. De maat is belangrijk zonder dat deze wordt bereikt door alleen een lange zadelpen te monteren.

Laatst aangepast (zondag 28 februari 2010 20:59)