06 Uit de kast

Het wachten is op de volgende bekenning; Boogerd of Dekker?

Zal dit een volgende dreun zijn in mijn vertrouwen in bepaalde Nederlandse renners.

Volgens de media zijn nu Michael Boogerd en Erik Dekker de belangrijkste Nederlandse renners die nog uit de kast moeten komen.
Vooral de laatste tijd heb ik het idee dat Michael Bogerd wel eens kan aangeven dat hij ook een gebruiker is geweest. De komende dagen zullen dit duidelijk maken. Getuigenissen van zowel Rasmussen als Thomas Dekker zullen dit waarschijnlijk bevestigen of toch ontkrachten.

Blijft over Erik Dekker. Hij is steeds zo stellig geweest in zijn ontkenning dat ik hoop dat hij kan aantonen dat hij echt altijd naturel heeft gereden. Het zal niet makkelijk zijn, maar je hoopt toch dat zijn magistrale overwinningen naturel zijn geweest. Naast zijn prachtige drie overwinningen in één Tour later die geweldige Parijs-Brussel finale. Die staat nog steeds op mijn netvlies gegrift.

Maar ook voor de mens Dekker hoop ik niet dat hij nu aan zijn ouders, familie, vrouw en kinderen moet opbiechten dat hij een leugenaar is geweest. Het zou voor mij een teleurstelling zijn. In zijn juniorentijd heb ik hem vaak van nabij meegemaakt in de koers. Vanuit ploegleiderswagens, jurywagens zag ik de renner in wording. Een heel mooie stijl waar toen al de nodige kracht uitsprak. Voor zijn familie die heel nauw betrokken was bij de wielersport in allerlei functies zal het toch ook een grote teleurstelling zijn wanneer zijn naam ook door het slijk wordt gehaald. Want je valt, na zoveel ontkenning, dat geldt zeker ook voor Boogerd, van je voetstuk.

Ik blijf hopen dat de nuchtere Drent in Dekker toch heeft gezegevierd.

Laatst aangepast (donderdag 07 maart 2013 15:54)