08 Triest, diep triest

Vanochtend de bekentenis van Michael Boogerd gehoord

Het zal er al lang aan te komen, maar toch verraste het mij toch. Ik heb heel lang gehoopt dat ik te horen zou krijgen dat hij wel eens doping gebruikt had. Nu blijkt dat hij dat toch wel over een heel lange periode heeft gedaan.  Dat vind ik triest.
Als goedgelovig persoon heb ik heel lang gedacht dat wanneer Boogerd dopinggebruik zou bekennen, hij zou verklaren dat het om een heel laag percentage ging.
B. v.  dat er iets in het bleekmiddel voor zijn tanden had gezeten zodat hij er in het begin niets van wist. Toen hij dus merkte dat het hielp heeft hij zijn tanden nog meer gebleekt en als dank voor zijn tandarts had hij dan een brede grijns op zijn gezicht wanneer hij als winnaar over de streep kwam. Reclame voor de tandarts.

Niet waar dus. Het kettinkje dat dan zo dankbaar werd gekust heeft dus ook niet geholpen. Toch wel jammer, want ik heb enkele malen echt genoten van zijn overwinningen. Zo ook op La Plagne. Ik koester het nog maar met de wetenschap dat in die periode driekwart (klopt dit echt?) van de renners gebruikte. Dan was hij op dat moment de beste van de gedrogeerden.

Toch blijft het triest. Zo lang liegen. Ik weet wel dat het niet makkleijk is, maar er waren al heel lang verdenkingen. Hij had toen nog een klein kind. Nu een zoon van acht. Leg die maar eens uit dat je al die tijd een notoire leugenaar bent geweest!

Van de week heb ik nog zo'n schijnheilig figuur in de krant geciteerd gezien. Ik heb de Rabobank altijd hoog gehad. Goede sponsor voor de Nederlandse wielersport en heel lang achter hun (liegende) renners blijven staan. Nu het echt blijkt dat de nieuwe generatie op een andere leest aan het presteren is, is men afgehaakt. Dan hoor je zo'n bankdirecteur zeggen dat het goed is dat de Rabo uit de 'verziekte'  wielersport is gestapt. Om in het financiele gedeelte van de krant te lezen dat de Rabo ruim €300 miljoen boete krijgt voor malversaties. Hoeveel? Ruim 300 miljoen euro!!!

En dan te durven zeggen dat de wielersport verziekt is! En waarschijnlijk is het ook nog zo'n groot graaier. Walgelijk! Hoe hypocriet kun je zijn.

Vanavond de reportage op Nl 1 maar eens bekijken.

Laatst aangepast (woensdag 06 maart 2013 08:37)