Eindelijk!

Bijna twee weken terug van vakantie begin ik langzaam aan weer aan de conditie te schaven.

Met het oog op de 1200 naar Verona, of beter gezegd Merselo - Verona, in zicht wordt het ook wel tijd. Bij terugkomst van ons rondje Polen, Slowakije, Tsjechiƫ en een stukje Duitsland heb ik nog precies twee maanden om mij voor te bereiden. Daar zijn er inmiddels al weer twee weken van om en heb ik gemerkt dat de basisconditie nog niet helemaal verdwenen was.

Mooi om vanaf nu te gaan schaven aan mijn uithoudingsvermogen dat met het klimmen der jaren toch wel aan het afnemen is. Komende dagen, met het mooie weer, zal ik de afstanden gaan opvoeren en wellicht dat ik in Zwolle de 400 van Gerrit ga rijden in augustus. Het brevet dat bij een aantal organisaties kan worden verreden en daardoor verschillende startpunten maar ook starttijden heeft.

Ik heb er echt zin in en hoop mij beter voortye kunnen beriden dan dat ik de laatste brevetten heb gedaan. Waar ik ook veel zin in heb is de terugreis. Vorig jaar dit voor het eerst gedaan en dat is zo goed bevallen dat ik ook dit jaar weer met de aanhanger op weg ga. Hopelijk voldoende mooi weer om onderweg ook de tent te kunnen opzetten.

Maar voorlopig eerst nog maar eens de kilometers trekken op de Veluwe waar de Posbank zo'n beetje mijn thuisrondje is geworden. Er wacht ook nog een weekend Limburgse heuvelsĀ  samen met mijn zoon.

En dan maar eens zien of ik de discipline kan opbrengen om ook hier weer het een en ander aan tekst neer te kalken.