32 - Doorgezet

De bevindingen van de vorige column zijn doorgezet. Het gewicht neemt weer toe. De conditie verbetert. Het weer is nog steeds mooi, dus neemt het fietspatroon ook weer hand over hand toe. Wat niet door moet zetten is het eetpatroon. Het gewicht is weer stijgend, opletten geblazen.

 

Inmiddels heb ik weer de dagelijkse rit naar mijn werk ter hand genomen. Ging ik in eerste instantie nog in de ochtend met de trein en dan 's middags weer met de fiets terug. Nu gaat het al weer op en neer met de fiets. Wat wel eerst weer vreemd is dat ik nu al weer een uur in het donker rijd. De verlichting zit op mijn fiets. Het is eigenlijk voor het eerste gedeelte, over o.a. de Stakenberg, al weer te donker. Te donker om nog wat wild te zien en zeker wanneer ik met groot licht rijd (het is dan net een auto) laat het wild zich niet zien. Toch zijn het die heerlijke momenten. Stil, mijmerend op de fiets, gedachten de revue laten passeren en dan merk je dat je automatisch toch weer aardig de gang erin hebt. Op die momenten komen ook weer de leuke en minder leuke momenten van de voorbij gaande periode voor de geest. Veel herinneringen, maar net als bij LTD (Le Tour Direct) heb ik moeite om deze in de juiste tijdsplanning te zetten.

Afgelopen zaterdag met zijn vieren de Elf-heuvelentocht gereden. Durk Rein en Peter, twee studenten uit het hoge noorden, Sander en mijn persoontje. Ook nu merk ik dat ik mijn conditie behoorlijk hersteld is. Naar de vorm ben ik nog zoekende, maar die is op dit moment ook nog niet noodzakelijk. Maar het is wel fijn om te bemerken dat het zo fijn gaat. Al mag ene S., die volgens zeggen pas 5 weken op de racefiets zit, mij graag uittesten en het liefst nog zijn achterwiel laten zien.

Wat ook heeft doorgezet zijn de artikelen van Thijs Zonneveld in De Spits. Keek ik daar vorig jaar wat kritisch naar vanwege zijn verleden als 'profwielrenner', nu bemerk ik dat ik eerst kijk of er een stukje van zijn hand in staat. En zelfs op internet zoek ik deze op. Op Nu.nl bijvoorbeeld. Hij schrijft op een heel prettige manier, met een uiterst kritisch maar zeker ook van vakkennis getuigende stijl.
Vandaag echter waagt hij zich aan een artikel over voetbal. Maar wel zijn stijl handhavend. Dus mocht je over Ajax een verslag van de wedstrijd verwachten, dan heb je het mis. Tussen de regels door wordt dat wel weergegeven, maar de grote aandacht is toch voor de mens. In dit geval trainer Jol. Gekarakteriseerd als campinggast. In één woord prachtig! Blijft een aanrader om zijn stukjes en verslagen te lezen.

Laatst aangepast (vrijdag 11 december 2009 12:14)