52 Overpeinzing!

Overpeinzing!

Zo aan het einde van het seizoen met de feestdagen achter de rug en een heel nieuw jaar voor de boeg, wil je wel eens overdenken wat er zoal het afgelopen jaar is gebeurd. En dat is voor mij heel veel geweest. Het online kunnen zetten van een heel nieuwe site (met veel dank daarvoor aan Raymond) heeft voor mij alles nog eens extra naar boven gehaald.


Mijn wereldrecord heeft voor heel veel positieve reacties gezorgd waarbij ik steeds meer wil benadrukken dat ik dat toch echt niet alleen heb gedaan en had kunnen doen.
Voor veel mensen ben ik degene die zij steeds op de fiets langs zagen komen, maar velen hebben niet gezien wie daar allemaal op de achtergrond bij betrokken waren. En dat zijn er heel veel geweest.
In één van mijn reacties na de recordpoging heb ik dit al eens gedaan, de mensen bedankt die mij zo hebben geholpen. In de wetenschap dat je dan het risico loopt dat je enkele vergeet.
Toch waag ik mij er nog eens aan, ik heb gewoon het gevoel dat ik dit nog eens moet doen. Want echt, met alleen fietsen kom je er niet!

Uiteraard eerst mijn gezin. Scepsis voorop, soms met tegenzin hebben zij de eerste plannen aangehoord en mijn oudste zoon Stephan heeft mij van veel organisatorische adviezen voorzien vooraleer hij naar Maleisië vertrok voor een stage. Mijn vrouw Greetje heeft de op mijn smaak gerichte bami en macaroni bereid, voor de schone kleren gezorgd en de vermaningen van Ben in ontvangst genomen wanneer er weer chocholade en gevulde koeken in mijn sporttas werd aangetroffen. Mijn jongste zoon Sander heeft veel foto's op de site geplaatst, het eerste geld geteld :-) en regelmatig mij op de fiets begeleidt.

Mijn grootste steun en toeverlaat in al die dagen is Bert van Olst geweest (met Marianne) die al vrij vroeg, toen ik met het idee op de proppen kwam en links en rechts aan het informeren was naar mensen die mij wilden steunen, zich aansloot. Bert was tijdens de recordpoging niet alleen de mecanicien maar hij ontpopte zich allengs als manusje van alles en besloot zelfs op gegeven moment zijn vakantie te verschuiven.

De tweede grote steunpilaar was Ben Heijdeman, die met Carmen en Greetje Schra(Amica Manu)  en het verdere team van sportmasseurs mij geregeld op de been hebben gehouden. En verder ook op allerlei fronten ondersteunden. En na welk rondje ik ook weer langs kwam altijd stond er één van hen (en vaak meerdere) te kijken hoe het mij verging.

Ad Huizer, die direct zijn medewerking toezegde en op alle dagen dat hij kon vanuit IJsselstein naar Nunspeet kwam en daarbij veel mensen naar de site trok met zijn dagelijkse verslagen.

Wethouder Van der Geest, die niet alleen een prachtige speech hield op de slotavond, maar ook direct enthousiast reageerde toen ik mijn plan aan hem ontvouwde. Daarnaast is hij, volgens mij, iedere avond present geweest bij de tent om alles van nabij te volgen.

Klaas Wijnsma, die zich na mijn verzoek tot ondersteuning, maar heel kort bedacht en daarna heel veel belangrijk werk heeft verricht door o.a. te zorgen dat een en ander officieel werd gekeurd. Zaken die vooraf niet meer afgehandeld konden worden.

Notaris Pieltjes, die met de mensen van zijn kantoor op ongeregelde tijden (zelfs midden in de nacht)  kwam controleren en zorgt voor de notariele akte en vaststelling van de totaaltijd.

Ex-collega's Jaap en Esther die hebben gezorgd voor veel publicitaire aandacht.

Harrie Westerbroek van De Jong & Laan uit Putten, die als eerste grote sponsor vertrouwen in mij had. Maar ook de directie van Agis Zorgverzekeringen die ook direct weer hun medewerking toezegden.

Ex-fietsmaat Henk Jan (misschien word hij het wel weer wanneer hij het progrmma voor volgend jaar ziet) als contactpersoon met de gemeente en zijn vriendengroep uit Elburg.

Gerben en Johanneke. Gerben had mij bij de eerste aanvraag al toegezegd om als chauffeur af en toe bij te springen. Maar dat is heel veel meer geworden. Johanneke kwam de eerste avond met de auto achter mij rijden en heeft daarna volgens mij geen dag meer gemist. Daarnaast hebben ze beiden ook nog eens meegedaan aan de 24 uursrit. Gerben 500 km. en Johanneke 425, voorwaar echte ultra-fietsers!

Jan Martien voor zijn relativerende gesprekken onderweg. Henk Vis, voor het speakeren voor en na, maar ook als veilingmeester goed uit de voeten kwam. Het bestuur van de dorpsverenging van Vierhouten en alle 4-houters die zo ongekend hebben meegeleefd. Daar zou eigenlijk een apart hoofdstuk aan moeten worden geweid.

De media; RTV Nunspeet met Heleen en Willem, Gerard de spraakwaterval, Gerrit met de camera en Maarten en anderen. RTV Gelderland die begonnen met onderweg telefonisch op de radio, maar ook met een TV-ploeg kwamen en bij de eerste 5.000 km. live aanwezig waren. Buurman Baas en Albert Goeree voor hun uitgebreide artikelen in de regionale pers.

Anita Vestering, die al op de eerste zondag door Folkert (Folkert bedankt!) werd opgetrommeld om een haar onbekende oude kerel als masseuse op te kalefateren en daarna zo gegrepen was door alles dat zij niet alleen haar kids inspireerde om als promotieteam geld voor de stichting Spieren voor Spieren op te halen, maar zich ook als creatieve duizendpoot ontpopte. Een verscheidenheid aan spandoeken was het resultaar. Met o.a vriendinnen Pamela en Karin vormde zij ook nog eens Joop's Angels!

Na een goede week kwam (gelukkig) de inspirator voor het grote geld aansluiten. Chris van Beem jr. Chris hoorde en zag dat dat gedeelte in het slob zat en heeft toen daar het initiatief voor genomen. Is daarna ook niet meer bij de tent weg te slaan geweest. Maar dat bleek later een andere oorzaak te hebben!

Verder alle mensen die als chauffeurs in de volgbus hebben gereden. Velen ken ik van naam, velen ook niet. Achter mij reden in ieder geval Chris van Beem sr., Gerrit Reekers, Gert van den Berg, Maarten (schoolvriend van mijn oudste zon), Gert Jan Timmer, Henk Jan Booij, Anita, Gerben, Johanneke, Jaap Knoppert, Klaas en Bert en vele vele anderen.

Dank ook aan alle sponsoren en begunstigers die gezorgd hebben dat de actie voor Spieren voor Spieren zo'n succes is geworden.

Daarnaast ook dank aan de sponsoren die, sommigen al enkele jaren, mij van materiele sponsoring hebben voorzien, zodat dit voor mij ook betaalbaar bleef. Sponser, Vredestein, KMC, Sinner en I-C-C met Selle Royal mag ik tot mijn trouwe sponsoren rekenen. Dit jaar is daar Sigma bij gekomen. Ik hoop dat ik hun vertrouwen ook volgend seizoen weer mag beleven.

M-S-P en Agis zijn ook sponsoren waar ik nog nooit tevergeefs een beroep op heb gedaan.

Ook de fotografen Jan Moll en Rudie Ottens hebben een heel belangrijk steentje bijgedragen, evenals Peter Ligthart, die vanuit het zuiden voor verbroedering kwam zorgen en ook menige mooie foto heeft geschoten. En niet te vergeten Eric Schreurs.

Bij de tent verder Heidi, Niesje, Jolanda, dhr. Henk van den Berg, de motormuizen Reekers en Vierhout, Korrie Lindeboom, Jacob van Olst. gebr. Schreurs. Hotel Vennendal. Rest. Dennenhoeve, de horeca in Vierhouten die de crew zo goed hebben verzorgd. Joop de Haan en Jacob Booneberg. De vele fietsers die mee reden zoals Tim, Rolf, Jan, Cora, Jan B., Gert van de B., Jan Z. de Vroomshopers, de Elburgers, Bertus de fysio van Agis, leden van De Volharding, van de IJsselstreek. collega's van het lange afstand fietsen (Rieks, Jos, e.a.). Niet te vergeten Esther Schreurs en vele vele anderen.

Ik weet het, ik ben vast iemand vergeten.Nee, meerderen en jou vast ook. Maar ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt.

 

 

Laatst aangepast (zaterdag 02 januari 2010 18:29)