Transferium

Gedurende de recordpoging van 13 juni tot en met 4 juli 2009 het centrale punt van het gehele evenement.

In het gebouw van het Transferium en in een (hoogst waarschijnlijk) tent naast dit gebouw zullen alle activiteiten die met deze recordpogin te maken hebben, zich afspelen. Naast de verzorging en slaapgelegenheid zullen hier ook de nadere programma-activiteiten starten en finishen. Ook het spinninggamen voor de jeugd vindt hier plaats.

Ook kunnen sponsoren en donoren van zowel de recordpoging als voorde Stichting Spieren voor Spieren hier aan naamsbekendheid doen.

Wat is het Transferium en hoe komt u er.

Nabij het NS-station van Nunspeet bevindt zich sinds 2002 het Veluwetransferium (VT). Het is een attractieve opstapplaats voor een bezoek aan de Veluwe. Met een parkeerterrein dat plaats heeft voor onder andere 150 auto's. Het VT is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de provincie Gelderland.

Op het VT staat een uitkijktoren van 30 meter hoog. Vanaf de uitkijktoren heeft de bezoeker een fantastisch uitzicht over de omgeving van Nunspeet. In het paviljoen, aan de voet van de uitkijktoren, staat een beeldscherm waarop men het uitzicht van de toren kan zien. Dit is mogelijk gemaakt door een webcam op de toren. Verder is naast het paviljoen een speeltuin met picknicktafels

Tegenover het Transferium bevindt zich het bezoekerscentrum Veluwe-Noord

In 2003 heeft Staatsbosbeheer een Bezoekerscentrum op het VT geopend. Het grootste deel van de expositie is gewijd aan 'het verhaal van de Veluwe': op speelse wijze maakt de bezoeker kennis met de wonderlijke natuur van de Veluwe (over de ontstaansgeschiedenis, het landschap en de verschillende soorten natuur). Ook is er een plek ingeruimd voor de vogels uit het nabijgelegen Randmeergebied. Interessant voor jong en oud. Voor kinderen is er een kabouterhut waar ze de geheime wereld van de boskabouters kunnen ontdekken en rondom het Bezoekerscentrum is een speciale kabouterroute (van ongeveer 700 m). Ook wordt een activiteitenbos ontwikkeld.

Openingstijden
Geopend: dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur (geen entreeprijs)

Hoe bereikt u het Veluwetransferium Nunspeet
Vanaf de A28

Afslag Elspeet/Nunspeet (afslag 14) richting Nunspeet. Na 700 meter op rotonde rechts, borden Veluwetransferium volgen.

Vanaf NS-station

Spoor oversteken (Elspeterweg), vervolgens Veluwetransferium, na 30 meter links.

Veluwetransferium