21 Ontsierde uitzending

Een geweldige finale van de Amstel Gold Race. Uitstekend in beeld gebracht door de televisiemensen. Maar  dan zit er in Hilversum toch een oet....!!

De titel doet meer vermoeden dan de werkelijkheid. Ten eerste heeft het niets te maken met de televisie-uitzending op zich. Die was zoals altijd prima verzorgd. Maar dan! Ik vind het altijd al verschrikkelijk irritant wanneer je op zondagmiddag naar een sportuitzending zit te kijken en dan op gegeven moment moet er zonodig een balk onderin verschijnen met de ruststanden van het voetbal. Om drie kwartier later nog eens te verschijnen met dan de eindstanden. Je probeert je dan zo op het beeld te fixeren dat je deze standen niet leest, maar soms gaat dat ook mis.

Vanmiddag in de laatste kilometers van een zinderende finale verschijnen dan opeens de einduitslagen van de voetbalwedstrijden. Met als eerste de meest belangrijke Twente -Feijenoord. En die wil je nu net niet weten wanneer je 's avonds onbevangen naar de samenvattingen gaat kijken. Ik snap zo'n regisseur dan niet. Wanneer hij/zij een paar minuten wacht dan is de finale over en dan krijg je herhalingbeelden, een winnar die wordt gefeliciteerd etc. Wanneer dan zo'n onnodige balk onderin verschijnt kijk je er wat makkelijker langs heen dan in volle finale van een wielerwedstrijd. Het resultaat van deze onnodige, en in mijn ogen domme beslissing, is dat voetballiefhebbers afhaken door de stand die zij zien en waardoor zij of helemaal uit hun dak gaan of zwaar door worden teleurgesteld. Een ander resultaat is dat de wielerliefhebber zich irriteert en zich niet op de beelden kan concentreren die hij ziet en baalt dat hij van tenminste één wedstrijd die hij 's avonds graag wil zien het eindresultaat al weet.

Nog een reden om toch maar over te stappen naar de zuiderburen!

De gefrustreerdheid mijnerzijds kan er natuurlijk ook inzitten door de uitslag. Alhoewel de Amstel Gold Race met Philippe Gilbert een meer dan verdiende winnaar heeft getroffen. Echter, de uitslag van de Amstel Gold Race heeft mij er weer eens van doen overtuigen dat ik geen uitslag moet proberen te voorspellen.

Laatst aangepast (zondag 18 april 2010 19:44)